Dutcholdskool
ts.dutcholdskool.nl
icon Dutcholdskool
branch icon Games
branch branch icon The Division / Depth / Wildlands
branch branch branch icon Alpha Squad
branch branch branch icon Beta Squad
branch branch icon Factorio / Payday / H&G / Unturned
branch branch icon Battlefield 1-4
branch icon Minecraft
branch branch icon Survival
branch branch icon Skywars/eggwars
branch branch icon UHC Lobby
branch branch branch icon Team 1
branch branch branch icon Team 2
branch branch branch icon Team 3
branch branch branch icon Team 4
branch branch branch icon Team 5
branch branch branch icon Team 6
branch branch branch icon Team 7
branch icon Café De Lachende koe
branch branch icon Tafel 1
branch branch icon Tafel 2
-------------------------------
branch icon Wachtruimte icon
branch icon Staff icon
TOETREDEN TOT SERVER
Status bijgewerkt 5 mins ago
Er zijn geen verjaardagen vandaag.
Upcoming birthdays (9)
Verjaardag op Mon 01 Jan, 2018
Verjaardag op Tue 09 Jan, 2018
Verjaardag op Thu 11 Jan, 2018
Verjaardag op Thu 11 Jan, 2018
Verjaardag op Fri 12 Jan, 2018
Verjaardag op Wed 20 Dec, 2017
Verjaardag op Tue 26 Dec, 2017
Verjaardag op Tue 26 Dec, 2017
Verjaardag op Sat 30 Dec, 2017
Online gebruikers (0)
Geen gebruikers online.

Winter is comming!

Kenjironl B Dec 1, 17 gepost  -  decembergiftkadosneeuwwinter

Dit weekend 35% korting!

De tijd van 't jaar is weer aangebroken om lekker gezellig achter de pc te zitten en lekker te minecraften op DutcholdSkool. Voor de maand December hebben we iets speciaal voor jullie in petto.

Sneeuw!
De maand december sneeuwt en vriest het op de server. 't Maakt niet uit in welke biome je woont, overal ligt sneeuw. Ja zelfs in de woestijn. Maar pas op, er kunnen boze sneeuwpoppen op de loer liggen! Wees gerust na de kerstdagen zullen we het zonnetje weer doen schijnen, waardoor alles weer zal gaan smelten.

Kado's
De maand december staat ook in het teken van het geven van Kado's. Om een handje te helpen hebben we hier iets voor bedacht.

De publieke kado kist:
Deze kist is beschikbaar voor iedereen. Als een speler deze kist vind, kan hij deze looten. (behalve op je claim). Om deze kist te maken zet je een kist neer en zet je een "sign" erop met de tekst [gift]

De prive kado kist:
Deze kist is alleen beschikbaar voor degene voor wie het kado bestemd is. Om deze kist te maken zet je een kist neer met een sign, met op de eerste regel [gift] en op de 2e regel de naam van de persoon.

Voorbeeld:
[gift]
Mormoon

Festifiteiten
Het zou leuk zijn om al die kado's een leuk centraal plekje te geven op de spawn. Iedereen is hierbij uitgenodigd om iets leuks te maken op de spawn. Sneeuwpop, kerststal, schaatsbaan met koekenzopie alles staat nog open. Geef even aan als je mee wilt doen, dan krijgt je trust op de spawn. Zorg er wel voor dat als je ergens aan begint, dat het wel uiterlijk 24-12 klaar is. Gebouwen/constructies welke niet klaar zijn vóór die tijd worden verwijderd. Voor degene die meedoen krijgen een uniek ingame item en 100DOS$. De mooiste creatie wordt beloond met 750DOS$.

nielrio wat ik vreemd vind, is dat 'normale' fakkels niet werken. klopt dit?
Barukkumun V Misschien als mijn build af is op spawn ook wel een idee om hier public trust op te geven dat mensen kistjes kunnen plaa...
TheXtreme22 V klinkt gezellig als het goed is zijn binnenkort mijn pc problemen opgelost dan kom ik zeker kijken

Earth

mormoon_nl B Nov 23, 17 gepost  -  1.131.14earthminecon

EarthDit weekend 35% korting!


Minecon earth is net achter de rug en wat zijn we verwend! Dit keer wordt de oceaan onder handen genomen. Nieuwe biomes (koraal rif, ijsbergen), nieuwe natuurlijk gegenereerde gebouwen(scheepswrakken), nieuwe (passive) mobs, nieuwe blocks, nieuwe game mechanics (water flow) om maar wat te noemen. Om het nog eens allemaal rustig na te lezen hebben we een draadje gemaakt op 't forum waar we lekker kunnen watertanden op wat er gaat komen. 

1.13

Nadat je bent bijgekomen van alle nieuwe dingen die gaan komen naast de zaken welke nog niet genoemd zijn zouden we bijna vergeten dat er nog een update zit aan te komen. Wanneer deze update precies komt is niet bekend op dit moment, maar qua tijdsframe is dat ergens tussen nu en lente 2018. Op een paar blokken na zal er waarschijnlijk voor de speler niet zo gek veel veranderen. Voor ons als staff is dit echter wel een spannende update. De server commands en de item_id's gaan namelijk op de schop. Hopelijk kunnen we gaan de weg testen voor een soepele overgang, maar verwacht niet dat we binnen 24h na de release van 1.13 over zullen gaan. Ik zeg hopelijk omdat we afhankelijk zijn van dat er wel een server versie beschikbaar komt. 

Verder

Er is aangegeven dat 1.14 met de lente komt. Maar wanneer in de lente is niet bekend. Dus het kan eind maart zijn of ergens eind juni. Wij houden uiteraard de ontwikkelingen nauw gelet in de gaten. Voor alle duidelijkheid: Er zijn op dit moment geen plannen om de wereld te resetten of iets in dien aard. Zodra er meer bekend wordt laten we dat weten in het forum. 

Nu

Of beter gezegd morgen is er weer een DOScon. Mocht je je de berichtgeving gemist hebben (whatsapp/twitter) dan ben je nog van harte welkom. Laat wel even weten of je komt. Meet info Bassjunk. Voor de mensen die komen, alvast tot morgen!

PS, voor de komende festiviteiten zijn we nog op zoek naar builders welke kunnen/willen meehelpen om traditiegetrouw weer een mooie kerstboom neer te zetten ergens op 't spawn eiland. Tevens zijn we op zoek naar builders welke het eiland willen aankleden met gebouwtjes. Heb je ideeën, laat 't even weten. Iedereen mag meedoen, maar om het een beetje fatsoenlijk en ordentelijk te houden wordt moderatie wel toegepast. Dus als je trust krijgt verwachten we wel dat je binnen een redelijke termijn iets bouwt. Voordat we actie ondernemen, zullen we natuurlijk eerst contact proberen te zoeken. 

Barukkumun V Ondanks dat ik misschien niet de beste of mooiste bouwer ben wil ik best meehelpen met de aankleding van dingen.

New Feature!? Mob Heads.

Centycore M Aug 12, 17 gepost  -  InfoNieuwTip

Hi DutchOldSkool,

Het is feest op de server, we bestaan alweer 5 jaar! En bij elk goed feest horen natuurlijk kadootjes..

Al enkele 'jaren' word ons met enige regelmaat gevraagd of we mobheads kunnen toevoegen als drops, zoals ze dit hebben geimplementeerd op bijv. de Hermitcraft server. Dit hebben we altijd wel overwogen, maar tot op heden niet doorgevoerd.

Maar nu, sinds vandaag (12-08-2017), kan ik bevestigen dat mobheads gevonden kunnen worden op de server! De droprates kan men hier vinden, het is namelijk niet zo dat elke kill een guaranteed drop is.. en helaas zijn niet alle heads te verkrijgen.. Maar ook zonder deze missende hoofden, is het een mooie uitdaging om er zoveel mogelijk te verzamelen!

Om het een beetje overzichtelijk te houden, verzoeken we jullie om opmerkingen/vragen op de forumpost over deze feature te posten. Dan kunnen wij makkelijk zien waar knelpunten/issues liggen, en kan de playerbase makkelijker informatie vinden (klik hier).

Happy Hunting!

Namens de DutchOldSkool staff,

Centycore

AankondigingAankondigingen