Dutcholdskool
Dutcholdskool
ts.dutcholdskool.nl
icon Dutcholdskool
branch icon Games
branch branch icon The Division / Depth / The Forest
branch branch branch icon Alpha Squad
branch branch branch icon Beta Squad
branch branch icon Factorio / Payday / H&G / Unturned
branch branch icon Battlefield 1-4
branch icon Minecraft
branch branch icon Survival
branch branch icon Skywars/eggwars
branch branch icon UHC Lobby
branch branch branch icon Team 1
branch branch branch icon Team 2
branch branch branch icon Team 3
branch branch branch icon Team 4
branch branch branch icon Team 5
branch branch branch icon Team 6
branch branch branch icon Team 7
branch icon Café 't Hoekje
branch branch icon Tafel 1
branch branch icon Tafel 2
-------------------------------
branch icon Wachtruimte icon
branch icon Staff icon
TOETREDEN TOT SERVER
Status bijgewerkt 7 mins ago
Er zijn geen verjaardagen vandaag.
Upcoming birthdays (11)
Verjaardag op Thu 27 Jul, 2017
Verjaardag op Sat 29 Jul, 2017
Verjaardag op Sun 30 Jul, 2017
Verjaardag op Tue 01 Aug, 2017
Verjaardag op Thu 03 Aug, 2017
Verjaardag op Thu 03 Aug, 2017
Verjaardag op Fri 04 Aug, 2017
Verjaardag op Sun 06 Aug, 2017
Verjaardag op Thu 10 Aug, 2017
Verjaardag op Tue 15 Aug, 2017
Verjaardag op Thu 17 Aug, 2017
Online gebruikers (0)
Geen gebruikers online.

Een halfjaar verder..

Centycore M Wed at 22:00 gepost  -  MinecraftDutcholdskoolInfoNewsServerUpdate

Beste DutchOldSkoolers,

Het is alweer een tijdje geleden dat we een post hebben geplaatst op de frontpage. Hebben we hier een goede reden voor? Nee, niet echt.. Maar hier is hij dan, de lang verwachte, status update. De vakanties zijn weer begonnen, zowel voor de jeugdigen onder ons als de volwassenen. Hoog tijd dus, om wat oude vragen te bekijken, en wat nieuwe punten uit te voeren.

Vanuit de staff zullen binnenkort een aantal 'tests' uitgevoerd worden. Deze tests hebben betrekking op het voten, spawn en het forum. Onderstaand een overzicht van de impact op de hiervoorgenoemde onderwerpen:

 • Het Voten:
  Onlangs hebben wij meerdere issues omtrend het voten te horen gekregen en/of ondervonden. Zo hebben wij maatregelen moeten treffen tegen het 'multivoten', waarmee we hoopten spelers te ontmoedigen 3x per dag te voten. Door slechts 20 punten uit te keren in plaats van de eerdere 30, hoopten wij dat de gemiddelde speler betere kansen zou krijgen op de topvoter titel. De topvoter titel hangt helaas samen met bovengenoemde 'multivote' maatregel, omdat het binnen de playerbase voor sommigen noodzakelijk blijkt te zijn deze titel koste wat het kost te bemachtigen. 
  Deze maatregel zorgde echter voor problemen wanneer een van beide websites offline was. Punten worden namelijk niet meer per vote uitgekeerd, maar per 2 terugkoppelingen van de vote websites. Dit wil zeggen, men krijgt alleen nog punten wanneer beide vote websites een signaal terugsturen naar de DOS website. Als een van beide sites offline was, kreeg men dus geen punten meer.
  Omdat het vanuit ons oogpunt meer voor problemen dan plezier zorgt, hebben wij besloten een test uit te gaan voeren omtrend het voten. Wij zullen binnenkort de mogelijkheid tot voten offline halen. Met deze test willen indexeren welke invloed het voten heeft op de serverpopulatie en hopen we de algemene frustratie omtrend het voten (zoals hierboven besproken) te verminderen. Tegelijkertijd zullen wij andere wijzes om toch als speler DOS$ te verdienen gaan bekijken en waar mogelijk implementeren. Het kan dus zo zijn, dat er tijdelijk geen gratis DOS$ te vergeven zijn, onze excuses voor dit ongemak.
 • De Spawn:
  Op spawn word langzaam doch gestaag doorgewerkt aan een kleine vestiging om spelers te verwelkomen bij hun eerste joinen. Op het moment is de spawn nog een groot concept, de meningen in de community zijn hier over verdeeld. Binnen het staff team zijn een aantal ideëen in omloop, om de playerbase toch aan spawn mee te laten helpen. Sommige van deze ideëen hangen samen met een voorgaande statement, waarmee spelers op alternatieve wijze DOS$ kunnen verdienen. 
  Verder details over het spawn eiland kan ik op dit moment helaas niet delen, maar hier komen wij zo spoedig mogelijk op terug.
 • Het Forum:
  Wij zijn er recent terecht op gewezen dat het forum enigszins aan het verstoffen was, hiervoor wil ik namens de DutchOldSkool staff onze excuses aanbieden. Met deze post hopen wij een frisse start te kunnen maken op het forum, en wij nodigen alle spelers dan ook uit om eigen posts aan te maken. Een post kan over van alles gaan, zolang het binnen de forum reglementen past. Van minigame ideëen, tot suggesties voor builds geven/vragen. Het actief houden van een forum is namelijk groter dan alleen de staff activiteiten zoals het opruimen van inactieve posts en het plaatsen van status updates. Om een forum actief te houden zijn er posts nodig, van ons, van jullie, van iedereen. Wij zullen hierin ons beste beentje voorzetten, jullie ook?

Verder willen we nog een algemeen bedankje in deze post verwerken. Wij danken jullie allemaal voor het spelen op deze server, het is voor ons namelijk niet het belangrijkst dat we groeien of dat het druk is op de server. Voor ons is het belangrijkste aspect dat men plezier heeft op deze server. Niet alleen de spelers, maar ook zeker de staff, en dat hebben wij ook met jullie. Niet alleen ingame, maar ook bijvoorbeeld in de whatsapp groep of op Teamspeak. Plezier is in essentie de beweegreden achter deze server, zolang we plezier blijven hebben in het spelen zullen we dan ook zeker niet stoppen. Mochten in de playerbase om wat voor reden dan ook spelers aanwezig zijn die minder plezier hebben ergens om, laat het ons dan weten. Dit kan via een ticket, een privé bericht of direct via de chat/teamspeak.

Wij hopen jullie met deze voldoende te hebben geïnformeerd voor nu, zoals eerder geschreven zullen we ook deze posts voortaan wat consequenter proberen te plaatsen.

Met vriendelijke groet,
Namens de DutchOldSkool Staff,

Centycore / Reinout.

Voorwaarts

mormoon_nl B Jan 1, 17 gepost

Voorwaarts!


Allereerst wensen wij iedereen een gezond en gelukkig 2017. 

In tegenstelling tot de nostalgische terugblikken welke je vaak tegenkomt, wil ik jullie een glimp in de toekomst geven. Voor het eerst in de geschiedenis van Dutcholdskool komen we met een grove jaarplanning. Wat kan je van ons verwachten in 2017?

DOScon!

doscon bbq 2016

Ook dit jaar organiseren we weer een aantal DOS-con's, waarbij de eerste al gepland is namelijk op zaterdag 14 Januari aanstaande. Vanwege het volwassen karakter is iedereen vanaf 16 jaar en ouder welkom op een DOScon. De beschikbare plaatsen zijn beperkt, dus zorg dus dat je op tijd bent met reserveren. Wat doen we op een DOScon? Voornamelijk slap ouwehoeren en kennis maken met elkaar. Het kan voorkomen dat er ineens een waterballon of nerfpijl voorbij vliegt, maar afgezien hiervan gaat 't er vrij gemoedelijk aan toe. Als aandenken zal een speciaal uniek ingame item ontvangen, als bewijs van aanwezigheid. DOScons vinden meestal spontaan plaats, dus houd voornamelijk de Whatsapp groep in de gaten. Geen vervoer? Dit is meestal geen probleem. Er is meestal wel iemand die ergens langs rijdt of je kan oppikken bij een station. DOScons beginnen meestal in de namiddag en duren tot een uurtje of 11. Voor drinken wordt geregeld, er ligt een pot waar je een vrijwillige donatie in kan doen. Het eten wordt meestal bezorgd door de plaatselijke voedselverstrekker en we eten meestal ergens tussen 1800 en 1900. De kosten van het eten zijn voor eigen rekening. Zelf een DOScon hosten? Dit is zeker mogelijk, geef bij de staff aan dat je een DOScon wilt organiseren en wij zullen samen met jou overleggen wat het handigst is.

Algemene Leden Vergadering

In het 2e kwartaal van 2017 zijn er voornemens om de allereerste ALV te organiseren. We zijn (nog) geen vereniging, maar we willen middels een ALV de leden (VIP) inspraak geven in het gevoerde en te voeren beleid van Dutcholdskool. In de VIP lounge zal binnen enkele weken een draadje worden aangemaakt met meer informatie. Ben je nog geen VIP maar wil je wel inspraak, dan is nu het juiste moment om VIP te nemen. We zijn voornemens om dit 2x per jaar te doen. De volgende ALV zal waarschijnlijk in het 4e kwartaal plaats gaan vinden.

Financieel

Vanwege de ruime donaties van afgelopen maand kunnen we nog een jaar vooruit. Niet eerder hebben we voor aanvang van het nieuwe jaar, het volledige budget al binnen. De netto kosten om Dutcholdskool draaiende te houden zijn ongeveer 1100 Euro op jaarbasis. Het overgrote deel zijn de colo kosten van de server. Ongeveer 755 euro. De overige kosten zijn om de website in de lucht te houden en een heel klein deel voor de domein naam. Daarnaast zijn er eenmalige kosten, zoals de inhuur van onze website ontwikkelaar en incidenteel voor wat artwork. Goed artwork is duur, een plaatje kost al snel 150-200 euro om te laten maken. Dus volg je een opleiding als grafisch designer of ben je gewoon goed met een wacom en wil je graag Dutcholdskool een handje helpen, stuur dan een berichtje. Compensatie is uiteraard bespreekbaar.

UltraHardCore

Dit jaar gaan we maar liefst 10 UHC's organiseren. Waarvan de eerste plaatsvind op 06-01-2017. UHC vindt plaats op een andere server welke alleen draait voor speciale events. Deelname aan de UHC kost 50 DOS$. Als je geen DOS$ hebt, dan kan je nu vast beginnen met stemmen. De DOS$ gaan naar de pot welke wordt uitgekeerd aan de winnaar. Bovendien krijgt de winnaar een uniek ingame item, het item heeft alleen een cosmetische waarde. 

3-Jarig Jubileum

10 Augustus vieren we ons 4 jarig jubileum. De map leeftijd is dan 283 dagen oud. 

mormoon_nl B Laat de spareribs maar komen
Amkiller V jajaja gezellig hoor, ik probeer er bij te zijn op de 14e!! dan al bijna drie jaar op de dos server aanwezig...op 10 aug...
Centycore M Yeah! op naar een jaar vol gamen met de DOS tag

De Nether express

Flameboy_NL_ M Dec 31, 16 gepost  -  expressnetherportalticket
Welkom bij de Nether express.
Hier kun je een ticket kopen om een doorgang te maken naar de nether. Zolang je je ticket in je bezit hebt blijft je doorgang open. Omdat we iedereen de kans willen geven om de nether te aanschouwen, krijgt iedereen het eerste ticket van ons cadeau. VIP's krijgen van ons 2x een 1e klas ticket. Dit ticket geeft recht op een aangepaste doorgang van maximaal 23x23.

Let op! Om je portal aan te steken is wel een support ticket nodig.

Dit ticket is niet overdraagbaar en alleen geldig voor de koper. Eenmaal aangekocht mag je het niet ruilen of wijzigen. In overleg mag een portal wel worden verplaatst. Maak hiervoor een ticket aan op de support pagina. Alle portals zullen worden weergegeven op de dynmap
 
 
AankondigingAankondigingen